Fashion

Allo Allo  |  Schone Schijn  |  Masterclass  |  SnowdenAllo Allo

2009-2010

Wie herinnert zich de potige Helga niet, of Herr Flick van de Gestapo? Ondertussen heeft echtgenote Edith veel te stellen met de buitenechtelijke liefdes van René. En dan is er nog dat kostbare schilderij, dat door René met man en macht wordt beschermd... Dolkomisch! Naast Alfred van den Heuvel met Esther Roord (Kees & Co en Piaf, de musical), Hilke Bierman (Les Misérables en Op hoop van zegen), Sander Volders, Vanessa Timmermans en Danny Houtkooper (beiden bekend van Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat).Van 1982 tot 1992 werden de 92 afleveringen van ALLO ALLO door de BBC uitgezonden en was ook in Nederland ongekend populair. Gezien die populariteit was een theaterversie
op zijn plaats, zeker wanneer komiek Alfred van den Heuvel (Kinderen geen bezwaar) de rol van kroegbaas René Artois op zich neemt.

Schone Schijn

2010-2011

Na het succes van Allo Allo wordt nu de populaire tv-serie Schone schijn (Keeping Up Appearances) voor het eerst als toneelkomedie op de planken gebracht. Het leven van de snobistische Hyacinth Bucket (spreek uit Bouquet) en haar sullige man Richard staan centraal. Ze wonen in een simpele wijk, maar Hyacinth doet erg haar best om zich voor te doen als een dame uit de betere kringen. Dat leidt tot komische situaties.Deze volkse dame op stand wordt gespeeld door rascomédienne Doris Baaten (Chicago, Fame en Anatevka). Ook de enigszins armoedige zusters Daisy en Rose, haar intens luie zwager Onslow en haar neurotische buurvrouw Elizabeth zijn van de partij. Het wordt een dolkomische voorstelling, zoals we gewend zijn van Britse humor.

Masterclass

2010-2011

Geen musicalrol ditmaal voor Pia Douwes, wel een uitdagende hoofdrol in een toneelstuk over misschien wel de meest markante persoonlijkheid uit de operawereld, Maria Callas, die tijdens haar leven vele hoogtepunten en dieptepunten heeft gekend. Maar wie denkt dat Pia ook operanummers gaat zingen, komt bedrogen uit: dat wordt door anderen voor hun rekening genomen of is in de voorstelling verwerkt via geluidsopnames.Naast Pia Douwes bestond de cast uit de pianist Manny (Kees van Zantwijk), de toneelmeester (Rudy Hellewegen) en niet te vergeten de drie masterclass-studenten: Babette Holtman, Maartje Rammeloo en Michiel van Lieshout.

Snowden

2015-2016

Allard Blom schreef een thriller over Edward Snowden, zijn missie, zijn bizarre verhaal en de relevantie daarvan voor ons allemaal. Onbedoeld heeft u vandaag al een spoor van data achtergelaten. Whatsapps, e-mails, het recept dat je online zoekt, bankoverschrijvingen, de sms aan je geliefde. Geen fenomeen is zo allesomvattend als het nietsontziende verzamelen van data in onze tijd. Net zoals je in een oorlog niet mee kunt lijden met een heel volk, maar wel met een enkel slachtoffer, zo concentreert dit stuk zich op Snowden. Een oorlog om data, die wordt uitgevochten in onze achtertuin, woon- en slaapkamers. De titelrol wordt gespeeld door Cas Jansen.Deze oorspronkelijk Nederlandse voorstelling was de eerste wereldwijd over de beruchte Edward Snowden en mocht dan ook rekenen op internationale media-aandacht. In een regie van Dick van den Heuvel tourde Snowden in het seizoen 2015-2016 langs de Nederlandse theaters.